a tökéletlenség szépsége

Tökéletlen Esküvő

Ó, te szépséges virágszál...

avagy 2019 esküvői virág trendjei

2018. november 18. - moneri

Az utóbbi években a vintage stílusra jellemző lágy, paszteles színvilág dominált főleg. Emellett a legutóbbi trendek szerint akkor volt igazán stílusos egy csokor, ha szinte már csak zöldből állt, és nem a virágok domináltak benne. Nos, ennek jövőre vége...

Jósolják legalábbis a szakértők.

Ahogyan már egy korábbi posztunkban bemutattuk, a 2019-es esküvői trend színei a merészebb árnyalatok lesznek. A virágok terén sem lesz ez másként. Viszont az év színét egyelőre még homály fedi, ezt decemberben fogjuk megtudni.

És, hogy általánosságban mi fogja jellemezni a jövő év virágait?

  • Sokszínűség: mind textúra szempontjából, mind a színek, és árnyalatok terén.
  • Kevésbé lesz trendi a habos-habos, túldíszítettség
  • Előtérbe kerül az elegancia
  • Ragyogó színek 

Sokszínűség

Jövőre az igazán trendi virágdíszítés és a csokrok is karakteres színekből építkeznek majd, a vörös, narancs, és a drágakő színek (smaragdzöld, zafírkék, rubinvörös, stb.) lesznek a dominánsak. Az igazi feladat ezek között megtalálni az igazán összeillőeket lesz.

pava.jpg
Továbbra is hódít majd, a sok-sok zöldet felvonultató csokor, ám 2019-ben nem csak vegyes színű virágokat tűznek majd közéjük, de nagyobb méretűeket is, mint például a flamingóvirág, az orchideák, vagy a protea. A változatos színek, és formák izgalmas kombinációt alkotnak együtt.

Romantikusan rusztikus irányzat

Az esküvői trend elindul a minimálabb, kicsit indusztriál irányzat felé, a „nyers” alapot buja zöldekkel, és tradícionálisabb virágokkal ellensúlyozzák majd. A jól megkomponált zöld díszítés sokkal természetközelibbé varázsolja bármilyen helyszín hangulatát.
A korábbi üveg alapú kiegészítők helyét átveszik az áttetsző és tömörebb anyagok. Gondoltátok volna, hogy valaha a betonszerű váza lesz a trendi?
A menyasszonyi csokor továbbra is a visszafogottabb színektől egészen a vadabb színekig terjed majd. Van, ami sosem változik igazán: a hófehér egy csipetnyi égővörössel megbolondítva, a buja zöld levelek ölelésében a „szabadjára engedett” virágágyás érzetét adja.

csokor_1.jpg

A semleges árnyalatok, a drágakő színekkel kombinálva igazán elegáns, kifinomult hatást keltenek.

...és tulajdonképpen ez lesz az év legfontosabb trendje!
A díszítésben a szelídebb és vadabb árnyalatok együtt, csak tovább erősítik a buja zöldek romantikus hatását.

Hangsúlyos elemek

A virágok által díszített boldogságkapu talán sosem megy ki a divatból, de hamarosan komoly kihívói akadnak: a lelógó virágkompozíciók. Már annyira megszoktuk, hogy a virágok az asztalok közepén foglalnak helyet, szinte unalmassá is vált. A plafonról függő virág díszítés izgalmas, újszerű, és legfőképpen sokat hozzá ad a természetközeliséghez.
Ha ügyesek vagytok (ti, vagy a dekorosotok), ilyen függő virágokból akár tökéletes fotó háttér is lehet vendégeitek számára, így a már méltán népszerű virágfalnak is hatásos konkurenciája lehet, valamint helykihasználás szempontjából sem elhanyagolható: kevesebb teret igényel, mint egy felépített fotósarok.

Összhang

A fentebb felvázolt, különleges virágos környezetben remekül tudnak érvényesülni a hímzéssel, rárakással díszített menyasszonyi ruhák. Egy kóbor virágszál a virágoskertben...
Ezzel szemben viszont a virágkoszorú már túlkapás lehet, de egy kicsi, hajba tűzött virágos-fésű, egy karkötő, vagy bokalánc igen ízléses kiegészítő lehet.

ruci.jpg

A ti ízlésetekhez mennyire állnak közel ezek az elképzelések? Természetesen semmi sincsen kőbe vésve, és semmi sem kötelező, azért mi egyik-másik elképzelésben igencsak látunk fantáziát!

Írjátok meg, mit gondoltok erről!

Ha már eldöntöttétek, milyen színű csokrot szeretnétek, milyen virágból, akkor alábbi cikkünkben találtok egy kis segédletet ahhoz is, milyen formák közül választhattok!

Virágot a virágnak, avagy milyen csokrok léteznek?

Tanulj meg virágnyelven!

A bejegyzés trackback címe:

https://tokeletleneskuvo.blog.hu/api/trackback/id/tr2914378606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.