a tökéletlenség szépsége

Tökéletlen Esküvő

Tökéletlen Esküvő

Virágot a virágnak!

2018. augusztus 30. - moneri

csokor.jpg

Mielőtt ebbe belemerülnénk először is vegyük át az alapokat!

Szóval a menyasszonyi csokor a ruha legszebb kiegészítője, alapszabály viszont, hogy a csokor nem vonhatja el a figyelmet a menyasszonyról! A csokornak harmonizálnia kell a menyasszony megjelenésével, stílusával, hajszínével, sminkjével, és legfőképpen ruhájával.

Továbbá a virágoknak is meg van a maguk jelentése. Nem egyszerű a döntés, sem a választás az biztos. Viszont egy határozott stílusbeli elképzelés már leszűkíti a végtelennek tűnő lehetőségeket. Egy jó virágos és dekoros pedig tisztában van vele, hogy milyen ruhához milyen forma dukál.

De nézzünk is pár példát:
Körcsokor, a magas, vékony hölgyek barátja. A teltebb menyasszonyok, abroncsos ruhával inkább kerüljék a klasszikus körcsokrokat, mert optikailag erősíthetik őket. 
Kaszkád, vagy másnéven vízesés, vagy cseppforma: ez a tradicionális forma remekül passzol a lágy esésű ruhákhoz. Az alacsonyabb menyasszonyokat optikailag magasíthatja, míg a ducikat karcsúsíthatja egy csepp formájú csokor.
Formacsokrok pedig kifejezetten a bevállalósabb menyasszonyoknak ajánlott extravagáns ruhájuk nagyszerű kiegészítőjeként. Ezek követhetnek valamilyen formát, mint szív, félhold, de lehet végletekig leegyszerűsített valamilyen hangsúlyos virággal, mint például kála, vagy flamingóvirág.
Karcsokor (avagy Sarah Bern­hardt után Bernhardt csokor), amit egy híres színésznőről, egy igazi díváról kapta a nevét, és nem véletlenül! A csokor lényege, hogy hosszúkás formájú virágokból (pl. kála, orchide), hosszúkás csokrot kötnek, amit a menyasszony a karjára fektet, ahelyett, hogy maga előtt tartaná. Roppant elegáns megoldás!
Csuklócsokor viselésére is lehetőség van, ami talán a legkényelmesebb formája a virágdíszítésnek, hiszen a virágköltemény ebben az esetben egy szalaggal a menyasszony csuklójához van rögzítva, szabadon hagyva mindkét kezét. Ugyanakkor ez is a buktatója, mivel emiatt sokkal, de sokkal több mozgásnak, behatásnak vannak kitéve a virágok, mint egyébként. Amellett, hogy strapabírónak kell lennie, még arra is figyelni kell, hogy illeszkedjen viselője karjának méreteihez.

További képekért és ötletekért látogassatok el instagram, vagy pinterest oldalunkra!

Ha pedig arra vagytok kíváncsiak, 2019-ben milyen virágokat érdemes csokorba gyűjtenetek, az alábbi cikkünkben ehhez is találtok egy kis segítséget!

2019 várható esküvői virág trendjei

Tanulj meg virágnyelven!

A bejegyzés trackback címe:

https://tokeletleneskuvo.blog.hu/api/trackback/id/tr5814229035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása