a tökéletlenség szépsége

Tökéletlen Esküvő

Tökéletlen Esküvő

A IX. Wedding Pop-Up Bazáron jártunk

Képes élménybeszámoló következik

2019. február 08. - DiaP

2018. október 6-a nemcsak azért volt emlékezetes számomra, mert a férjem meglepetés születésnapi partit szervezett a legkedvesebb barátaimmal, hanem azért is, mert aznapra esett a IX. Wedding Pop-Up Bazár. Azt hiszem elmondhatom, hogy ez egy felettébb mozgalmas és rendkívül tartalmas szombat volt a szerkesztőségünk számára!
Miután biztossá vált, hogy azon a napon egy városban leszünk Erikával (aki nemcsak a Tökéletlen Esküvő szerkesztője, hanem egyben a HootPhoto tehetséges fotósa is), gondolkodás nélkül nyakunkba vettük a várost, hogy felfedezzük és saját szemünkkel lássuk hazánk egyik legjobb és legbohémabb esküvői szolgáltatókat felvonultató eseményét!

img_0829_s1.jpg
Miss Lulli Dekor csodaszép papírvirágai előtt - Fotó: HootPhoto

Talán már nektek is feltűnt, hogy januártól egészen november végéig esküvői kiállítások hada verseng a menyasszonyok és vőlegények figyelméért, nem feltétlenül megkönnyítve a párok dolgát a döntés során. A legtöbb ilyen rendezvény egy személytelen (legalábbis nem a reprezentálni kívánt alkalomhoz illő) teret próbál feltölteni minél több, a piacon fellelhető szolgáltatóval, ahelyett, hogy egy bizonyos irányvonalat képviselne.
Ezzel persze megszólítanak mindenkit, de valójában senkihez sem szólnak igazán.
Azt hiszem, pont emiatt nem vagyok híve az esküvői vásároknak, kiállításoknak összességében. Viszont a Wedding Pop-Up Bazár végtelen kíváncsisággal töltött el, mert már eleve a különleges helyszín választásával látszólag szakítani próbált a jól bejáratott sablonnal. Nagy örömömre szolgált, hogy ez nem csupán a látszat. De ne szaladjunk ennyire előre!

Ugyan már jócskán asszony minőségben, de engedtünk kíváncsiságunknak és ellátogattunk a BrodyLand vad, bohém gyermekeként emlegetett Brody Studios (most már szimplán csak The Studios) névre keresztelt épületébe.

img_0842_v2.jpg

The Brody Studios - Fotó: HootPhoto 

Nos, mondanom sem kell, hogy maga az épület, és annak ikonikus mivolta, már önmagában kiválóan megalapozta a hangulatot. A kellemes, őszies utcáról egy sötét hallba toppantunk és máris úgy éreztük magunkat, mintha csak egy filmbéli jelenet részei lennénk.

Tovább haladva az épület belseje felé az Ice Art Magyarország lenyűgöző, szarvast és tölgyfa levelet formáló jégszobra köszöntött minket. Robosztus méretével, összehangolt megvilágításával méltó szerepet töltött be központi helyén. Olyan szinten lebilincselő volt a látványa, hogy percekig nem tudtunk mozdulni mellőle és kellemes beszélgetésbe elegyedtünk készítőjével. M. Tóth Zsolt 1996-ban elsőként készített jégszobrokat kiállítás céljából Magyarországon. Azóta tehetségének és különleges látásmódjának köszönhetően számos elismerést kapott rangos külföldi versenyek résztvevőjeként. Munkája nem csak az esemény érdemes dekor eleme volt, hanem egyben demonstrációja is annak, hogy bizony egy jégszobor nem csak egy téli esküvő során állja meg a helyét. Egyedülálló fagyasztási technikájukkal a kézzel készített szobrok élettartamát 2 órával is képesek megnyújtani, így mérettől függően 8-12 órán keresztül is esztétikai élményt tud nyújtani egy nyári estén is. Ha az olvadó jég után fennmaradó víz tart csak vissza egy ilyen remekmű megrendelésétől, akkor ne aggódjatok, a Bródy Studios sem úszott el: ezeket a szobrokat ugyanis olyan installációkra helyezik, amik elvezetik a felesleges vizet.  

img_0731_v3.jpg

Ice Art, M. Tóth Zsolt munkája - Fotó: HootPhoto

A hangulatosan kivilágított lépcsők felcsaltak minket az emeletre, ahol másik két újabb terem fogadott megannyi szolgáltatóval és általuk nyújtott lehetőséggel. Érkezésünkkor éppen kezdődött a menyasszonyi ruha divatbemutató, ami szintén felülmúlta várakozásainkat és némileg meglepetésként ért annak szokatlan „kifutója”. Ugyanis a modellek nem egy klasszikus értelemben vett kifutón mutatták be a ruhakölteményeket, hanem két, összenyitott termen sétáltak végig, a vendégek, majd a szolgáltatók asztalai között. Az utolsó pillanatban estünk be a bemutatóra, így nem ismerve a „szabályokat” először igencsak útban éreztem magam és próbáltam megkeresni azt a sarkot, ahol biztosan nem botlanak fel bennem az egyedi tervezésű ruhákat viselő modellek. A divatbemutató kellemes hangulatáról Maya 'n' Peti élő előadása gondoskodott.
White Wedding Ruhaszalon, Natali Koval Dress Salon és a New Age luxus minőségű alkalmi ruháiban elsuhanó manökenek készségesen modellt álltak egy-egy kép erejéig, megkönnyítve a menyasszonyok számára a ruhák megcsodálását és esetleges dokumentálását, azonban igencsak megnehezítve a döntés meghozatalát...

A divatbemutatóról egy rövid, pár másodperces videót is készítettünk:

Az emeleten még számos remek esküvői szolgáltatóval találkoztunk, köztük a The Wedding Fox-szal, akinek Antwerpenben készült legutóbbi fotósorozatát is megtekinthettük. Képein keresztül megidézte Bollywoodot, a kívülállók számára is egyértelmű történetet mesélve el egy indiai házaspár kiegyensúlyozott és annál izgalmasabb életéről.

img_0832.jpg

The Wedding Fox - Fotó: HootPhoto

A rendezvény talán legrendhagyóbb szereplője a Gömböc csapata volt. A szerkesztőségnél azt hiszem elmondhatjuk magunkról, hogy különös szimatunk mindig az átlagon felüli, vagy újító dolgok felé vezet. (Ezért is jöttünk el erre a vásárra is.) Így nem hagyhattuk szó nélkül a Gömböcöt sem, akik egyedülálló matematikai innovációjukat elsősorban nászajándék formájában tudják elképzelni. Gravírozott, díszdobozos termékük feledhetetlen, egyedi élményt nyújthat, ami a mindennapok kihívásai során a harmóniára, valamint az egyensúlyra való törekvésre is emlékeztetheti a friss házasokat, illetve a kevésbé friss házasokat is, hiszen míg az ifjú házasok még tanulják a házasság igazi természetét, a régebb óta együtt élőkre is ráférhet olykor egy kis emlékeztető.

A nyüzsgő földszintre visszatérve megtapasztalhattuk, hogy mennyivel több és intimebb hangulatú ez az esemény, mint egy szimpla kiállítás. A résztvevők és vendégek kötetlen beszélgetésének kellemes moraja betöltötte a Studio több méter magas auláját. Itt találkozhattunk személyesen Fodor Nikoletta szertartásvezetővel is és a Tensi Holiday külföldi esküvői utak és nászutak specialistáival. Niki vibráló személyiségét lehetetlen nem észre venni. (A velük készült interjúnkat itt találjátok.)  A DKWP képviseletében pedig Timóttal beszélgettünk, akinek közvetlen és lehengerlő egyéniségével sikerült csapatunk kezéből kivenni az irányítást, és végül nem tudtuk ki is interjúvol kicsodát a végén, de ez mindegy is volt, mert elképzeléseink az igazán emlékezetes esküvőkről igen hasonló volt.

Az aulából aztán egy kisebb terembe kalandoztunk. Az ajtókeret mögött jobbra egy elbűvölő kalligráfusra, Bubán Brigittára és a Rose Dekor dekorosára, Szántó Klaudiára leltünk. Brigitta, akit Brisign – kalligráfiát mindenhova néven találtok meg Facebookon, egyébként a Stabilo hivatalos magyarországi betűművésze is, gyakran tart workshopokat, ahol az érdeklődők egy teljes nap alatt elsajátíthatják a kalligráfia alapjait.

img_0868.jpg

Rose Dekor - Fotó: HootPhoto

A nap folyamán még kreatív, beauty és gyorstalpaló workshopokra is jelentkezhettek a kíváncsi résztvevők, amik még interaktívabbá tették a rendezvényt.

A fent említett esküvői szolgáltatókon túl még nagyon sok kiváló szaktekintéllyel találkoztunk, habár sajnos nem jutott időnk arra, hogy mindenkit közelebbről megismerjünk -reméljük, hogy ezen a közeljövőben lesz alkalmunk változtatni! Azt hiszem elmondhatom magamról, hogy az első esküvői kiállítás élményemet ennek ellenére is pozitívan zárhattam. Hihetetlenül nyitott, kedves és minőségi termékeket és szolgáltatásokat kínáló esküvői szolgáltatókat vonultatott fel a Big Day Esküvő Magazin és az Esküvő Classic Magazin szervezésében a IX. Wedding Pop-Up Bazár. 

img_0802_s1.jpg

Fotó: HootPhoto

Ha ti is saját szemetekkel szeretnétek megtapasztalni, milyen egy stílusos és bensőséges hangulatú esküvői vásár, akkor mindenképpen látogassatok el most, 2019. március 2-án, szombaton a X. Wedding Pop-Up Bazárra, aminek helyszínét a The Studios adja.
Ne feledjetek el regisztrálni sem, ugyanis a látogatók között értékes nyereményeket sorsolnak ki. Regisztráció a honlapon, ahol bővebb információt is találtok a programokról:

http://www.weddingpopupbazar.hu/ 

A IX. Wedding Pop-Up Bazár teljes kiállítói listáját linkekkel pedig ide kattintva megtekinthetitek. Még több képért pedig nézzétek meg galériánkat:

Ha tetszett az élménybeszámolónk, ne felejtsétek el megosztani ismerőseitekkel és kedvelni a blog, Facebook, valamint Instagram oldalunkat sem. Köszönjük, hogy velünk tartottatok!

~ Dia

A bejegyzés trackback címe:

https://tokeletleneskuvo.blog.hu/api/trackback/id/tr6614611158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása