a tökéletlenség szépsége

Tökéletlen Esküvő

Tökéletlen Esküvő

Esküvői Horror Sztorik

2. rész

2018. október 30. - moneri

A tegnapi valós eset után, mára egy több évszázados múltra visszatekintő történetet hoztunk el Nektek! Az első nyomtatott megjelenése egy 1809-es újságcikk, ami egy Németországban történt sajátos és tragikus eseményről ad tudósítást. Az eset azóta legendává vált, és számtalan verziója létezik már, még verses formát is öltött. Az igazság azonban az, hogy hivatalos történelmi források nem bizonyítják, hogy valós alapokon nyugszik a történet. Ti mit gondoltok erről? Létezhet ilyen balszerencse?
ehsz_2.jpg

Egyszer volt, hol nem volt... egy ifjú pár, az esküvőjüket követő fogadást, a menyasszony nagymamájának házában tartották. Mindenki ott volt, aki fontos volt számukra: együtt nevettek, táncoltak, és énekeltek egész este. A vendégek az ünneplés lezárására a bújócskát választották.

A vőlegény lett a fogó, aki lehunyt szemmel számolni kezdett.

Egy, kettő, három...

A vendégek és az ifjú ara kiszaladtak a nappaliból rejtekhelyet keresve.

Az idő teltével a vőlegény mindenkit megtalált, kivéve szépséges feleségét. Hamarosan a vendégek is keresni kezdték a menyasszonyt, szólongatták, hívták, ám mindhiába, nyomát sem lelték. A vendégek kezdték kellemetlenül érezni magukat, mindenki egyre idegesebb lett, majd végül feladták a keresést. Beletörődtek, hogy a fiatal feleség megszökött, és magára hagyta férjét.

Ahogy teltek a hetek, a magányos férj kezdte elfogadni, hogy szerelme mégsem gondolta komolyan ezt a házasságot, és igyekezett tovább lépni. 

Hosszú évek múltán, mikor a házvezetőnő takarításba kezdett a nagymama házának padlásán, talált egy régi faládát, és engedve kíváncsiságának kinyitotta azt. Fogalma sem volt, mire bukkanhat, de arra egyáltalán nem számított, amit talált: egy fiatal nő, rothadó tetemét, feslésnek indult esküvői ruhájában. Összeaszott ujján még mindig a karikagyűrűjét viselve... Az egykoron elveszett, fiatal feleség került elő. Soha nem derült ki, hogy megfulladt, vagy éhen halt-e, de egykori szépségét és boldogságát, aszott arcára száradt utolsó sikolya csúfította.

Mára ez az a sztori talán már korántsem annyira fordulatos, mint keletkezése idején volt, de akkoriban ez még meglepőnek és sokkolónak számított. Reméljük a mai leckét is megtanultátok, és soha, de soha, még csak eszetekbe sem jut a bújócskát esküvőtök egy programpontjává választani!

Ha kíváncsiak vagytok a többi "Horror sztorinkra" is, akkor az alábbi linken megtaláljátok a további epizódokat:

1. rész - A rosszul megválasztott fodrász esete

3. rész - A halálon túli szerelem esete

4. rész - A rémesre tervezett esküvő esete

5. rész - A kiálhatatlan menyasszony esete

Amennyiben pedig megfogott a történet, és szeretnétek többet tudni a különféle verzióiról, ezen az oldalon egy egészen átfogó tanulmányt olvashattok róla, angol nyelven: Bride-and-Seek

A véleményeteket, gondolataitokat pedig örömmel fogadjuk a már jól ismert csatornák bármelyikén! ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://tokeletleneskuvo.blog.hu/api/trackback/id/tr4714335221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása