a tökéletlenség szépsége

Tökéletlen Esküvő

Tökéletlen Esküvő

Esküvői Horror Sztorik

3. rész

2018. október 31. - moneri

ehsz_3.jpg

A kelta hagyomány szerint október 31-e halloween napja, pontosabban estéje. Ugyan nálunk ez az ünnep nem őshonos, de évről-évre elterjedtebb felénk is. Mivel mi is szórakoztatónak tartjuk a halloween intézményét, így szoktunk baráti összejöveteleket is szervezni erre az estére, aminek kihagyhatatlan programpontja a közös horrorfilm nézés! Ezen felbuzdulva egy nem túl nagy, de talán annál érdekesebb film ajánlóval készültünk számotokra!

Hogy gyorsan letudjuk a kötelező köröket, megemlítenénk az örök klasszikusokat, mint a  A halott menyasszony és a Karácsonyi Lidércnyomás Tim Burtontől, netán a Frankenstein menyasszonya, de tudtátok, hogy például már a Gyerekjáték sorozatból ismert Chucky babának is van már Menyasszonya? A mexikói túlvilagról, és az ottani halottak napjáról Az élet könyve, és az Oscar-díjas Coco is. Az igazi horror rajongóknak ugyan nem menyaasszony témájú, de a már-már kultikus Halloween sorozat idén kapott egy újabb epizódot.

Ezt gyorsan ledaráltuk, igaz? Tulajdobképpen posztunk lényegét egyáltalán nem ezek a filmek adják. Találtunk ugyanis egy orosz horrort, ami az esküvő, a menyasszony és a síron túli szerelem témakörét dolgozza fel. Ez a mű nem más, mint a Nevesta, azaz A menyasszony.

A film egy viktoriánus szokás köré építi fel az alapfeszültséget. Akkoriban ugyanis elterjedt volt a halottfotózás. Az elhunytat felöltöztették legszebb ruhájába, kisminkelték, elkészítették a frizuráját, és egyedül vagy családja körében beállított fotókat készítettek róla még egyszer, utoljára. Ez ma már bizarr, sőt morbid dolognak tűnik, de akkoriban, hála az életkörülményeknek gyakorlatilag minden családban volt fiatal elhunyt. Valahol pedig mai gondolkodással is érthető, hogy az ittmaradtak emlékezni szerettek volna rá. Ezért is vállalták az akkor még igen drágának számitó fotó (azaz, akkoriban még dagerrotípia, de ez nem egy fotós blog) készítését.

No, miután mindenki kellőképpen lehangolódott, kezdjünk is bele a filmbe! A viktoriánus időkben egy fiatal tudós elveszíti szeretett menyasszonyát, és lévén képtelen feldolgozni a gyászt, olyan fotót készít a hölgyről, amibe bezárhatja a lelkét, hogy azt később egy szűzlány testébe költöztethesse... Időugrás, és máris napjainkban vagyunk, amikor is egy fiatal pár tart a vőlegény családjának otthonába, hogy együtt ünnepeljék meg a házasságkötést. Persze mi már messziről felismerjük a film elejéről a házat, és már kezdjük sejteni, mi vár a gyanútlan párra.

Ha nagyon őszinték szeretnénk lenni, még mi sem láttuk a filmet. Azonban midenképpen izgalmas alkotásnak tűnik, hiszen már a témaválsztás sem átlagos, ráadásul az orosz filmkészítés remekei(?) Magyarországon egyébként sem igazán ismertek, pedig sok esetben eléggé egyedi élményt jelent a megtekintésük.

Ha valakinek ez számít, a film értékelése imdb-n egyébként nem túl rózsás, mindössze 4,7 pont, de aki pont az ilyen rosszul sikerült filmekkel szereti kínozni magát, talán ő sem fog majd csalódni.

Reméljük a Ti kedveteket is sikerült meghoznunk egy jó kis esti filmezéshez, akár a hosszú hétvege alatt is.Ti tartjátok egyébként valamilyen formában a halloween-t? Ismertek olyan horror filmeket, ami valamilyen formában az esküvők világa köré építettek fel?

Ha pedig arra lennétek kíváncsiak, milyen történeteket gyűjtöttünk össze Nektek a horror sorozatunk keretén belül, az alábbi linkeken megtaláljátok őket:

1. rész - A rosszul megválasztott fodrász esete

2. rész - Az eltűnt menyasszony esete

4. rész - A rémesre tervezett esküvő esete

5. rész - A kiálhatatlan menyasszony esete

A bejegyzés trackback címe:

https://tokeletleneskuvo.blog.hu/api/trackback/id/tr8914335827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása