a tökéletlenség szépsége

Tökéletlen Esküvő

Tökéletlen Esküvő

Milyen új trendeket tartogat 2019?

Esküvői trendkalauz következik

2019. január 10. - DiaP

Ha már tudjuk, mit hagynánk 2018-ban, akkor itt az ideje annak is, hogy feltöltsük a keletkezett „űrt” újdonságokkal 2019-re. Így hát körbenéztünk, hogy mik lesznek 2019 legnagyobb trendjei. Elöljáróban biztosan elmondhatjuk, hogy a nemzetközi irányzatokat Meghan és Harry herceg házassága továbbra is áthatja, valamint a környezetbarát szemlélet egyre erősebben tör előre, ahogy a menyasszonyok is mindinkább tudatosabb döntéseket hoznak – nagy örömünkre. Vessük is bele magunkat a részletekbe!

borito_cikk2.jpg

Köszönet a menyasszonyi csokorért Gruber Andi Esküvői dekoratőrnek 

Vidám, ragyogó színek és ezek végtelen kombinációja

Jesse Tombs, Alison Events szervezője szerint 2019 a friss, élénk színek és azok merészebb színkombinációiról fog szólni. Példaként hozta fel az év Pantone színét, ami a „Living Coral” nevet viseli, és egyáltalán nem nevezhető visszafogott árnyalatnak. Mi is arra bíztatnánk benneteket, hogy nyugodtan engedjétek el a fantáziátokat és nyissatok a vagányabb, mélyebb színek világa felé.

A pasztellszínek szerelmesei se essenek kétségbe. Ha valami újat szeretnétek kihozni a megszokott púder rózsaszínből, akkor bátran állítsátok párba valamilyen ezzel harmonizáló sötétebb, gazdagabb árnyalattal. A legfontosabb, hogy ne féljetek kísérletezni, újat alkotni megmutatva a stílusotokat!

Külföldi, tengerparti menyegzők

Nem csak Fodor Niki és a Tensi gondolja úgy, hogy a külföldi esküvők egyre felkapottabbak (Nikivel készült interjúnkat itt olvashatjátok el), hanem Michelle Rago esküvőszervező is ezt látja 2019 legnagyobb trendjének. Amíg az amerikai és angol párok Spanyolországban és Portugáliában gondolkoznak, addig, mi, magyarok inkább valamilyen távol-keleti, vagy közép-amerikai, trópusi szigetet választunk helyszínnek, mint a Seychelle-, Maldív-szigetek vagy éppen a Bahamák.

Vegán menük

A vegán életmód olyannyira elterjedt külföldön – és szerintünk bátran kijelenthetjük, hogy hazánkban is -, hogy Michelle ezt jósolja a következő nagy trendnek az idei évre. Ugyanis egyre több pár kér kizárólag vegán menüt (előételtől kezdve a tortáig), szemben az opcionálisan választható megoldással. A növényi alapú táplálkozást követő jegyesek egy ilyen menüsorral valóban beavathatják azokat, akik csak messziről ismerkednek ezzel az életmóddal, valamint egy ilyen választással jobban megismerheti őket a násznép nagyja is. Viszont ne feledkezzünk el azokról sem, akik kevésbé nyitottak az újdonságokra, ugyanis akaratunkon kívül, egy ilyen döntéssel kellemetlenséget okozhatunk nekik. Habár mi, a Tökéletlen Esküvőnél teljes mértékben a cruelty-free, fenntartható és környezetbarát hozzáállást támogatjuk, azért óvatosságra intenénk azokat a párokat, akik kizárólag vegán menüvel látnák vendégül a násznépüket. Érdemés megadni a választás lehetőségét, ami rendkívül figyelmes hozzáállás a részetekről.  

Koszorúslányok kavalkádja

Ne feledkezzünk meg a koszorúslányokról sem, hiszen a teljes összképhez ők is ugyanannyira hozzájárulnak stílusukkal és megjelenésükkel – és most jobban, mint gondolnánk. 2019 egyik leglátványosabb trendje minden bizonnyal az egy színpalettán belül mozgó, viszont sziluettjüket és mintájukat tekintve eklektikus koszorúslányruhák lesznek, amik meg sem közelítik majd látványban a tradicionális nyoszolyólányruhákat.

Forradalom az esküvők világában és a hobbik művészeti szintre való emelése

Idén egyre több olyan lakodalomnak lehetünk szem és fültanúja, ami szakít a konvencionális esküvői tematikákkal és a berögzült menetrenddel. Az utóbbi terén gondoljatok korábbi kezdésre, welcome drink-kel összekötött közös játékra, hogy a vendégeiteknek legyen elég idejük kellőképpen megismerni egymást. Emellett azzal, hogy interaktívabbá teszitek az eseményt sokkal emlékezetesebb is marad mindenki számára.

A témákat tekintve pedig a Tökéletlen Esküvő tippje azon menyasszonyok számára, akik különösen érdeklődnek a művészetek iránt: Ne felejtsék el a hobbitokat is belecsempészni a dekorációtokba, akár egy New York-i kiállítóterem hangulatát is megidézve. A merészebbek akár egy aukciót is szervezhetnek a menyasszony táncuk helyébe. Ám láttunk már olyan menyegzőt is, ahol a pár kedvenc fantasy sorozatának szereplőinek bőrébe bújt teljesen maguk mögött hagyva a hagyományos fehér ruhát és öltöny-nyakkendő szoros barátságát. Az idei évben egyre több, ehhez hasonlóan úttörő, magukat bátran felvállaló párra számíthatunk.

Koktélbárok

Bartender hölgyeim és uraim, eljött a ti időtök. Ugyanis Tara Guerard esküvőszervező szerint, az idei év nagy durranása a koktélbárok lesznek, ahol a pár ízlésére szabott, friss összetevőkből készülő italokat helyben keverik a szomjas vendégek részére. Ezt tovább lehet bolondítani némi flairrel, avagy zsonglőrködéssel is, ami ugyanúgy az esküvő szerves része lehet. Akkor se keseredjetek el, ha ez így, ebben a formában nem fér bele a büdzsétekbe. Egy kis kreatívitással és segítséggel gyorsan megépíthetitek a saját DIY koktélbárotokat. Mindössze két létra, egy hosszú fényfűzér, egy asztal (vagy két hordó és egy asztallap) kell hozzá, amit feldíszíthettek virágokkal és a koktél keveréshez szükséges kellékekkel, beleértve a recepteket is. Belépőnek pedig kérjetek mindenkitől egy-egy üveg italt, hogy mindenki megtalálja a saját ízlésének valót. 

Esküvő lazán, napközben és otthon a kertben

Nem ismeretlen a déli vagy kora délutánra időzített esküvő fogalma. Az sem, hogy egy ebéddel tegyünk pontot az alkalom végére. Viszont idén lehet ez a verzió reneszánszát fogja élni, ahogy egyre jobban visszatér a köztudatba ez a megoldás is. Egy formális, száz fős esemény során sajnos kevés időnk marad mindenkivel foglalkozni. Ám egy laza, kötetlen, bohém stílusú délutáni kerti party során, amin a közvetlen barátaink vesznek részt kinyílik a világ, főleg, ha összeszokott társaságról van szó. 

Királyi esküvők hatásai, avagy még több zöld, még több természetesség

2018-ban királyi esküvő-bummnak voltunk tanúi. Meghan és Harry herceg, majd őket követően Eugénia hercegnő és Jack házassága is fontos momentum volt. Meghan egyszerűsége és Eugénia környezetbarát gondolkodása (erről bővebben ez alatt az Instagram posztunk alatt olvashatsz) véleményünk szerint nem csak az angolszász országokban meghatározó, így várhatóan ez a trend folytatódni fog nálunk is. Az esküvőszervezők egyszerű, finom csokrokra számítanak, hatalmas virág és örökzöld installációkkal. Ebbe beleértendő a 2017 óta oly nagy népszerűségnek örvendő „greenery” is, ami a reményt, a megújulást és a frissességet szimbolizálja. Így nem csoda, hogy ekkora sikernek örvend továbbra is.
meghan-eugenie-full-length-kiss-1539353415.jpg

Forrás 

Trendek ide vagy oda, továbbra is tartjuk azt az álláspontunkat, amit korábbi trendbúcsúztató bejegyzésünkben is írtunk: ha önmagatokat adjátok a szervezés során, a ti napotok lesz a legegyedibb és a legtrendibb. 

Várjuk véleményeiteket, hogy ti mit gondoltok ezekről az irányzatokról! Esetleg kifelejtettünk valamit? Mindenképpen írjátok meg kommentben észrevételeiteket. Ha pedig tetszett a posztunk osszátok meg ismerőseitekkel, hogy minél több (leendő) menyasszony és vőlegény inspirálódhasson belőle.

Még több tartalomért pedig kövessetek minket Facebookon és Instagramon is. Köszönjük! 

A bejegyzés trackback címe:

https://tokeletleneskuvo.blog.hu/api/trackback/id/tr5114548564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása