a tökéletlenség szépsége

Tökéletlen Esküvő

Tökéletlen Esküvő

Esküvői trendek, amiknek menniük kell 2019-ben?

Ti minek mondanátok búcsút legszívesebben?

2019. január 03. - DiaP

Mivel is kezdhetnénk az új évet, ha nem egy nagy szelektálással, vagy minimum egy kisebb „tisztítókúrával”, hogy frissen, üdén vessük bele magunkat az előttünk álló időszakba. Nincs ez másképp az esküvők világában sem. Ilyenkor számot vetünk, mi, szervezők is, hogy mi az a stílus, szín, állandó kellék, vagy épp trend, amit legszívesebben 2018-ban felejtenénk. Lehetőleg egy nagy képzeletbeli raktárban, aminek a kulcsát a Dunába dobnánk, így megmentve a világot – gondoljuk mi. Összeszedtük nagy, neves, külföldi esküvőszervezők véleményét, hogy mi is az, amitől boldogan megválnának, ha az ő esküvőjükről lenne szó.

goodbye_old_trends_borito.jpg

Köszönőajándékok, összeállított ajándékcsomagok, „útravalók” vagy „Welcome bags”

A tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre több és több köszönőajándék marad árván, hátrahagyva a hotel szobákban vagy az asztalokon. Ez nem csak kidobott pénz, hanem bármennyire is jól kitalált, szívvel és lélekkel megkomponált ajándék, ilyen formán csupán szemét. Túlterhelt és végletekig kihasznált bolygónknak pedig ez hiányzik a legkevésbé. Viszont, ha mindenképpen ragaszkodtok hozzá, akkor érdemes egyszerű, könnyen újrahasznosítható alapanyagokból készült, vagy éppen ehető-iható termékeket választanotok. Ilyen lehet egy üveg bor a kedvenc borászotoktól, egy kézzel írt üzenettel, ami máris személyesé teszi az ajándékot. Viszont, ha ezt túlságosan egyszerűnek találjátok, akkor adományozzátok a köszönetajándéknak szánt összeget a vendégeitek nevében egy hozzátok közel álló alapítványnak, amiről egy szintén kézzel írt üzenetben vagy egy egyedi képeslappal megemlékezhettek.

Fotóautomaták

Hozzánk éppen csak begyűrűző fotóautomata őrületet a Los Angeles-i székhelyű Bash Please esküvőszervezője, Sunna Yassin, már temetni készül. Valószínűleg neki nem sok jó tapasztalata lehet ezekkel a masinákkal, vagy kevésbé találta viccesnek a végeredményeket. Ha szakmai szemmel vizsgáljuk ezt a kérdést, érthető a násznép megosztottságáról fogalmazódó aggodalom, viszont egy jól átgondolt szervezéssel és időzítéssel a táncparkett is menthető a kongó ürességtől. Nem elhanyagolható az az előnye sem, hogy a vicces képeket, akár köszönőajándékként is elvihetik magukkal a vendégek.

Bye bye naked cakes! 

Egy korábbi, 2019-es tortatrendekről szóló Instagram bejegyzésünkben (ide kattintva megnézheted a bejegyzést) már írtunk arról, hogy a félpucér – pucér torták joggal aggódhatnak idén. Számtalan, kreatívabbnál kreatívabb cukrászati megoldás méltó trónkövetelője ennek a rusztikus változatnak. Ne dőljetek be a Pinterest által százszámra ajánlott pucértorta inspirációknak, inkább hallgassatok a jól megválasztott cukrászotokra, tortadíszítőtökre. Higgyétek el, mindenki örül a kihívásoknak és a változatosságnak.

Inspiráció az egyéb lehetőségekről:

Fánkfal

A desszertasztal körül maradva még kiemelnénk a fánkfalat, mint 2018 nagy Pinterest kedvencét. Ugyanakkor tőlünk nyugatabbra ez is leáldozni látszik. Szerintünk ez a trend, ebben a formában meg sem vetette igazán a lábát hazánkban. Viszont, ha az Egyesült Államokban fánkfal, akkor nálunk egyébként is kürtőskalács vagy csörögefánk dukálna. Lehet felejthetetlen élményeket szereznénk, ha egy kis kürtőskaláccsal dobnánk fel a macaron tornyot.

Elég volt a rongyrázásból 

Ha mindenben nem is, de ebben biztosan egyetérthetünk: Temessük jó mélyre a „flancolás trendjét”, amikor is nem szól másról a lakodalom, mint a hencegésről, kérkedésről. (Nem beszélve a bankszámla végösszegéről.) Ehelyett inkább tereljük vissza az esküvőket valódi, személyes, bensőséges kereteik közé, ami hiteles képet mutat a párról, rólatok. Legyen ez a nap egy ajándék nektek és vendégeiteknek, ahol együtt ünnepeltek mindenféle felesleges sallang nélkül.

És a tökéletlen +1  

Amitől pedig szerkesztőségünk egyöntetűen szabadulna, az nem más, mint a fehérre festett, vintage madárkalitkák műmadarakkal.

 1ee1fc8f5c8a4be88e21f5c18a511c0d.jpgForrás

Mit gondoltok a felsoroltakról? Maradjanak, menjenek? Ti melyiket tartanátok meg? Vagy éppen mit tennétek még hozzá a listához? 

Természetesen ízlések és pofonok. Ha nem is a menyegzők világából, de biztosan van mindenkinek olyan dolga, aminek a látványától a hideg is kirázza, miközben a szomszéd lányának az unokahúga majd megőrül érte. Az, ami valakinek tetszik, nem biztos, hogy másnak is fog. Viszont ettől ilyen jó, szép és tökéletlen az élet. Szóval senki ne érezze rosszul magát, ha a listában olyat talál, amiért egyenesen rajong és mindenképpen meg akarja valósítani a Nagy Napján! Szerintünk, ha önmagatokat adjátok a szervezés során, akkor trendek ide vagy oda, a ti napotok lesz a legegyedibb. Ez a lista inkább azoknak adhat útmutatást, akik még nem hoztak határozott döntést és még inspirációt gyűjtenek.

Ha téged is érdekel, mit tartogat 2019, akkor kövesd blogunkat, Instagram és Facebook oldalunkat! A következő cikkünkből pedig kiderül, hogy milyen új trendek várhatóak az Új Évre.

A bejegyzés trackback címe:

https://tokeletleneskuvo.blog.hu/api/trackback/id/tr814529148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása