a tökéletlenség szépsége

Tökéletlen Esküvő

Tökéletlen Esküvő

Muszáj az uszály?

Avagy uszály típusok, pro és kontra

2018. szeptember 18. - moneri

Egy igazi menyasszonyi ruhaköltemény elengedhetetlen eleme az uszály. Gondolom ez nem meglepő. Na és az, hogy a különböző hosszúságúaknak saját nevük is... Az alábbi galériában egy gyorstalpalót találhattok ezekből. Nektek melyik a kedvencetek?

(a teljes galériáért kattintsatok a képre!)

Seprő uszály
Épphogy csak 40 centi hosszan nyúlik hátra az esküvői ruha folytatásaként. A képen szereplő menyasszony remekül választott, amikor voksát a seprő uszály mellett tette le, hiszen ez a legjobb választás kültéri esküvőkhöz. Ezzel egy csipetnyi glamourt is belecsempészett a nagy nap hangulatába, miközben szolidan, de elegáns maradt.

Udvari, azaz ‘court‘ uszály
Kinek jó ez az udvari uszály? Nos, szinte bárkinek, aki a seprűt rövidnek, míg a kápolna hosszát túl soknak találja. Az udvari uszály egy tökéletes kompromisszum, amely megadja a glamourt, kellő feltűnést kelt vagányságával, mindemellett kényelmes viseletet biztosít menyasszonyának. Hossza a ruha derekától indulva, körülbelül 90 centiben határozható meg.

Kápolna uszály
Ha nagyobb feltűnésre és szembetűnő sziluettre vágysz, viszont nem szeretnél a ruháddal bíbelődni és bajlódni egésznap, akkor jó nyomon jársz, ha a kápolna uszály 1,5 méteres hosszúságával szemezel.
Ez a rendkívül elegáns viselet bármilyen menyegző esetén megállja a helyét kifinomult megjelenést kölcsönözve, miközben nem túl hivalkodó. (Bár erdei esküvőre nem ajánljuk.) Ha a sellő fazon közel áll a szívedhez, akkor érdemes hozzá kápolna uszályt választanod, ugyanis e kettő együtt remekül kiemeli a formás alakot.
Kápolna uszály esetén már szükség lehet az aprócska és persze felnőtt koszorúslányok segítő kezeire is, ez viszont ismét a ruha stílusától függ. A próbák során úgyis látni fogod, hogy mennyire könnyen és magabiztosan tudsz benne mozogni. Az uszályt a ceremónia alatt leengedve viseld és a nap további részében fel – vagy akár lecsatolva kezeld. Ehhez mindenképpen segítségre lesz szükséged, mert magadnak nem tudod majd fel-vagy lecsatolni. Hogy minden gikszer nélkül menjen a Nagy Napon vigyél magaddal egy lelkes koszorúslányt vagy családtagot az utolsó menyasszonyiruha próbádra, ahol a szalonban segítőkészen, részletekbe menően elmagyarázzák a kísérődnek az uszály felcsatolásának menetét.

Katedrális uszály
Már a nevéből is sejthető, hogy egy impozáns és drámai dologról van szó – vagy legalábbis nagyobbról, mint egy kápolnáról!
A katedrális uszály elér(het)i a 2,5 méter hosszúságot is. Szemben a kápolna uszállyal itt már biztosan szükség lesz egy segítőre, és számítani kell egy komoly súlyra is terebélyes méretéből adódóan. Így apró termetű menyasszonyok jól gondolják meg, hogy emellett döntenek-e. Abban viszont biztosak lehettek, hogy ez a tradicionális, formális uszály mind az életben, mind pedig a fotókon is lenyűgöző látványt nyújt majd. 100%, hogy mindenkinek tátva marad a szája.

Királyi uszály
Anyáink még Diana hercegnő grandiózus uszályát emlegetik, a mi generációnk pedig már Kate Middleton 3 méteres uszályát veszi alapul a királynői megjelenéshez (habár aki látta II. Erzsébet ikonikus ruháját kiállítva szerintem nem kérdőjelezi meg a „tisztségét”).
Na, de lássuk csak: ki nyerte meg az uszály versenyt hosszban a királyi családban? Nem kérdés, hogy Diana hercegnő 7.62 méteres uszálya (igen, jól olvastátok!) magasan veri Kate Middleton 2.7 méter hosszúságát. Még II. Erzsébet csodálatosan szép menyasszonyi ruhájára is rátett 3.62 méterrel, ugyanis az kereken 4 méter volt.
Ha te is egy ilyen vagy ehhez hasonló drámai és hatásos uszályban gondolkodsz azt mindenképpen vedd figyelembe, hogy rengeteg törődést igényel és minimum egy segítőt, akinek két szeme és két keze egész nap az uszályod szolgálatában áll! Általában több száz fős, nagy felhajtású esküvőkre ajánlják – nem véletlenül, hiszen ott mutat jól, ott jön ki a lényege.

Zárásképp még annyit hadd tegyünk hozzá, hogy az uszály kiválasztását is legalább olyan gondosan tedd, mint a ruhádét. Mielőtt bármelyik hosszúságnál leteszed a voksod próbálj fel minél többet, sétálj bennük, figyeld meg mennyire könnyedén tudsz benne mozogni, fordulni, és persze mennyire találod kényelmesnek.

Vannak már szuper kompromisszumos megoldások is, mint például a lecsatolható uszály, így elég csak a ceremónia alatt viselned, a lagzira leveheted. Míg vannak a felcsatolható vagy felgombolható verziók, ebben az esetben (is) mindenképpen legyen egy kísérőd a ruhapróbán, aki a ceremónia után szakszerűen felcsatolja az uszályodat!

További képekért és ötletekért látogassatok el instagram, vagy pinterest oldalunkra! 

A bejegyzés trackback címe:

https://tokeletleneskuvo.blog.hu/api/trackback/id/tr514248415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása