a tökéletlenség szépsége

Tökéletlen Esküvő

Tökéletlen Esküvő

Ellátogattunk a X. Wedding Pop-Up Bazárra!

avagy pár szóban a jubiláló esküvőkiállításról

2019. május 14. - moneri

Március első szombatján ismét az esküvőre készülőket várta tárt kapukkal az immár The Studios néven futó rendezvényterem, (amit tavaly még Brody Studios-ként látogathattunk), hogy az érdeklődők ízelítőt kaphassanak a legkülönlegesebb esküvői szolgáltatók munkásságából, azaz ezúttal is megrendezésre került a Wedding Pop-Up Bazár!

A kiállítók listája ezúttal is roppant impozáns volt, és bár mindenkit nem tudtunk előre lecsekkolni, igen kellemes meglepetésekben volt részünk: ismét akadt jónéhány szolgáltató, akikkel jót beszélgettünk. A teljesség igénye nélkül szeretnénk közülük néhányat bemutatni Nektek is, mert ők egy olyan különleges oldaláról közelítik meg az esküvők világát, amilyet nem találni bármely’ lámpaoszlop mögött.

A helyszínre közeledve már messziről felkeltette a figyelmet az épület előtt parkoló hófehér Volkswagen Bogár. Az elegáns kis járgány a FehérLovon csapatához tartozott, akikről majd később írunk bővebben is, egyelőre csak annyit, hogy kellemes felütése volt ez a retró autó az eseménynek!

img_4713.jpg

Az épületbe belépve, roppant kedves hölgyek fogadtak minket, akiktől kaptunk egy kis ajándékot, és még egy nyereményjátékra is beregisztrálhattunk náluk. Sajnos ez utóbbiban nem volt szerencsénk, viszont az ajándék üdítő, amit kaptunk belépésnél kellemes kárpótlás volt.

Tanulva az őszi bazáron tett látogatásunkból, ezúttal már célzottan érkeztünk a divatbemutató kezdetére. Most volt egy kis időnk jobban felmérni a terepet, és megtalálni a megfelelő helyet a képek készítésére. Ez a várakozó nézők számát tekintve korántsem volt egy egyszerűen kivitelezhető projekt.

A bemutató élményének teljességéről ezúttal is élőzenei aláfestés gondoskodott. A lányok talpa alá valót ezúttal a Simple Acoustic zenekar szolgáltatta. A formáció már 2014 óta dolgozik együtt, és bár a jazz áll legközelebb hozzájuk, nem csupán örökzöld, de mai slágerek is fellelhetők repertoárjukban.

A divatbemutató változatosságára nem lehetett panaszunk, négy, egymástól eltérő stílusú szalon ruháit tekinthettük meg, melyek a New Age Style, a Crystal Pécs, az Adry Collection, és a Susan’s Couture voltak. Mondanunk sem kell, minden kollekcióban találtunk olyat, amit mi is szívesen viseltünk volna a Nagy Napon!

A teljesség igénye nélkül, néhány kép a divatbemutatóról:

A fotókat készítette: HootPhoto

Bár a ruhák szinte végig lekötötték figyelmünket, a velünk szemben található pult még így is vonzotta a tekintetünket, így miután véget ért a műsor, rögvest szemügyre vettük, mivel is állunk egészen pontosan szemben. Így találtunk rá a Szeretempillanatra, azaz Grósz Éva ámulatba ejtő fotóalbumaira!
Éva megrendelésre készít teljesen egyedi és megismételhetetlen fotós emlékeket, méghozzá scrappbook stílusban.

De mi is az a "scrapbook style"?

Ez az a stílus irányzat, amit nem lehet határozott definíciókkal leírni, mert annyira függ... kb. mindentől. A készítőtől, a képektől, a hangulattól, a céltól, a csillagok állásától... Ha mégis valamiféle körvonalat szeretnénk ráhúzni, akkor talán az alábbi jelzőket lenne érdemes ráillesztenünk: vintage irányvonalon nyugvó, színes, kötetlen, kézműves, minél több kreativitást és kézügyességet, egyéniséget igénylő kézimunka.

img_4676.jpg

Elsőre azt hihetnénk ezeknek a füzeteknek az elkészítése egyszerű: csak egymásra ragasztunk pár matricát, kívágunk néhány virágot mintás papírokból és hipp-hopp, már kész is!
Ám ez nagyon nem így van!
Éva fotóalbumai annyira átgondoltak, anniyra egyben vannak, hogy nézegetve őket meg sem fordul a fejünkben mennyi munka van mögöttük. Nem is feltétlenül a fizikai munkára fordított idő az igazán sok, hanem az energia, az ötletelés, ami a gondos tervezés mögött áll. Azt is mondhatnánk sokkal összetettebb feladat, mint egy “átlagos” fine art album elkészítése. És az eredmény is látványosabb (ha stílusosak szeretnénk lenni, akkor azt is mondhatjuk, bohémabb, de még ez sem teljesen igaz, hiszen ha komolyságot igényel az adott album témája, akkor máris változik a hangulat is).
És valóban így van. A kiállított darabok között nem csupán könyvek szerepeltek (amikben például mozaikként beragasztott képeket láthattunk, vagy egy mozdulattal animálható fotósorozatokat találtunk), voltak például fotó-dobozok, amik, miután felemeltük a tetejüket virágként szétnyíltak, felfedve a belsejükbe rejtett képeket. És ez még csupán a felszín… minden elkészült darab egyedi, és mindegyikben más és más apró finomságokat fedezhet fel, aki hagyja, hogy magával ragadják az emlékek.

Szintén az emeleten sikerült néhány szót váltanunk a Ma Vie dekor csapatával. Az ő pultjuk is hihetetlenül szemkápráztató volt. Remekül sikerült ötvözniük a romantikust a letisztult, egyszerűbb formákkal, elszakadva a pasztel és világos színárnyalatoktól. Díszletükben a sötétebb, határozottabb színek domináltak, arannyal kiegészítve. Ó, és a lényeg! Tudjátok mi ragadta meg azonnal a figyelmünket a standjuknál? Mi volt az, ami miatt azonnal megnyertek minket maguknak? A fekete gyertyák! Bizony! Fekete gyertyák!

img_4677.jpg

Egy gyors kérdés: ti mennyi figyelmet szoktatok szentelni az étkészletnek, amiből esztek? Számít egyáltalán, miből kanalazzátok a levest? Ha a hétköznapokban nem is, egy jeles napon mindenképpen érdemes gondot fordítani még erre is! És szerencsére éppen akadt egy kiállító a bazáron, aki segíthet ebben: az Apacuka Ceramics.
Mi már régóta követjük munkásságukat, mert lenyűgőzően különleges és látványos. Saját kezűleg készítik agyagtányérjaikat: különböző méretekben és formákban, a minták összeállítását, amiket a tányérokra “rajzolnak” égetés előtt és a festést is maguk végzik.. Rövid beszélgetésünk alatt jópár kulisszatitkot megtudtunk, és mivel sosem merültünk el korábban ebben a világban csak tátottuk a szánkat a hallottaktól.
No és, hogy miket tanultunk ezekről a csodás tányérokról? Nos, nem szeretnénk lelőni semmiféle poént, inkább figyelmetekbe ajánljuk az Apacuka workshopjait, amik keretén belül profi irányítás mellett, saját magatok számára elkészíthetitek az ízléseteknek legmegfelelőbb agyagtálakat az első lépéstől az utolsóig. És nem ez az egyetlen izgalmas lehetőség, amit megtalálhattok a repertoárjukban!

img_4708.jpg

Mint minden nő, mi is képesek vagyunk leragadni egy pillanatra bármilyen tükröződő felület előtt… így történt ez a Varázstükörrel is. Szerencsére a nagy pillanat nem került megörökítésre, viszont egy újabb mókás szolgálatást ismertünk meg.
Miben rejlik a varázslat?

img_4702.jpg
Nos. Manapság már szinte minden esküvőn találkozhatunk fotósarokkal, ahol akár az esemény fotósától kérhetünk képeket, akár egymást fotózhatjuk telefonnal, netán egy Instax fényképezőgéppel készíthetünk örök emlékeket magunk és/vagy a pár számára. Ez azonban mindig kicsit lutri. Nem látjuk magunkat, jól nézünk-e ki, valóban annyira viccesesek vagyunk-e, mint szeretnénk, és így tovább.
A Varázstükör ezt tudja kiküszöbölni, hiszen a tükörben láthatjuk magunkat, miközben elkészül rólunk a kívánt kép. De még mindig nem csupán ennyiről van szó. Ez a tükör ugyanis "okos", előre be lehet programozni, mit tegyen még a képre, mielőtt kinyomtatja azokat, vagy arra is van lehetőség, hogy az aktuálisan fényképezkedők is tehessenek matricákat a fotójukra. Ó, és a fényképezkedésre invitáló animációkról meséltünk már? Hihetetlen szórakoztató és mókás koncepcióról van szó, hiszen ötvözi az elegánciát a vidámsággal, a régit az új technológiákkal! Mi imádjuk az ilyen finomságokat, ha a ti érdeklődéseteket is sikerült akár csak egy picit is felkeltenünk, mindenképpen merüljetek el mélyebben is ebben a varázslatba!

Az előző Bazár kapcsán is felhívtuk már figyelmeteket The Wedding Fox képeire. Ezúttal is megálltunk egy pöppet ámulni és bámulni a standjánál. Képeinek stílusa és hangulata ismét teljesen magával ragadott minket, és az élmény teljességét pedig tovább emelte azok ötletes bemutatása is. 

img_4705.jpg

Ha pedig elértünk a fotós szekcióba, szeretnénk még kiemelni Szabó Barnabást, akinek nem csupán változatos ak a képei: egy-egy fotósorzaton belül is olyan sokféle nézőpontot használt (ki), hogy bár ismeretlenek fotóit nézegettük, mégsem vált unalmassá egy pillanatra sem, hanem azok változatos "tálalása" is izgalmas volt. Barnabás a képek készítésén túl nagy gondot fordít azok utóéletére is, ami nekünk szimpatikus volt, mert hiszünk a nyomtatott emlékek értékében.

A másik fotós, pontosabban fotós páros, akikre mindenképpen szeretnénk felhívni a figyelmeteket, a FehérLovon házaspárja. Attiláék fotózsurnaliszta stílusban örökítik meg a párok nagy napját, azaz átélhető pillanatfotókon nézhetjük vissza az eseményeket. Mivel ők maguk is egy házaspár, akik már átélték az esküvő minden szépségét (és bosszúságát is), remek érzékkel, egymást kiegészítve készítenek hangulatos fotókat -nem csupán esküvőkön! Ráadásul hozzájuk tartozik a csodaszép fehér Bogár is, ami tulajdonképpen a vendégeket fogadta. A fotók készítése mellett, az autót is bérelhetitek tőlük a nagy napra. Ha különleges belépőben gondolkoztok, mindenképpen egy stílusos opció lehet ez a kis járgány!

Egyetlen fájdalmunk a Bazárral kapcsolatban, hogy a workshop-okról sajnos lemaradtunk, pedig több is volt közöttük, ami érdekelt volna (különös tekintettel a kreatív foglalkozásokra!). Reméljük a következő alkalommal ezeken is részt tudunk majd venni!

Mindent összevetve pedig ismét egy remek hangulatú, és változatos bazáron vehettünk részt, mindenképpen ott lesz a helyünk a következőn is, hiszen mostmár nyugodt szívvel kijelenthetjük, ez a kedvenc esküvői kiállításunk!

Ha az ajánlott szolgáltatók felkeltették érdeklődéseteket, és még nem tettétek meg, érdemes lehet megnéznetek a korábbi bazárról írt beszámolónkat is!

A bejegyzés trackback címe:

https://tokeletleneskuvo.blog.hu/api/trackback/id/tr414777110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása