a tökéletlenség szépsége

Tökéletlen Esküvő

Tökéletlen Esküvő

Boldog Gyereknapot!

2018. május 27. - moneri

gyereknap instagram

Gyermekek.

Vannak, akik számára a legnagyobb boldogságot jelentik, míg mások -egyelőre- el sem tudják képzelni velük az életüket. Ez a két csoport olybá tűnik soha nem fog egyeségre jutni egymással, mégis van néhány alkalom, amikor elengedhetetlen, hogy megtalálják a közös nevezőt.

Ilyen esemény például egy esküvő.

Vannak párok, akik a vendéglista összeállításánál úgy döntenek, hogy a kisgyermekes családokat megkérik, a gyermekeiket hagyják otthon arra a napra, mert úgysem élveznék, unatkoznának, és még a szüleik sem tudnának annyira zavartalanul szórakozni miattuk. És persze, mind tudjuk, hogy ezek csak részigazságok, a valóság ennél sokkal egyszerűbb, és önzőbb.

Egy szertartás közben felsíró pici, vagy a beszédekbe belecsicsergő apróság el tudja rontani az esküvő hangulatát, és a meghittség, igen könnyen átcsaphat mulatságosságba, rosszabb esetben kellemetlenségbe. Ez a szülők számára a legkínosabb, és a pár számára a legbosszantóbb, de minden esetben a gyermek számára a legrosszabb a szituáció.

Bizonyos kor alatt a gyermekek számára egy esküvő roppant megterhelő tud lenni. Temérdek idegen ember, idegen helyen, szokatlan ruhát kell felvenni, olyan viselkedési normáknak kell megfelelni, amihez nincsenek hozzászokva, és a legtöbb esetben még szüleik feszültségével is meg kell küzdeniük. Természetes, hogy ilyen helyzetben nehezebb őket kordában tartani, vagy elfogadottabb viselkedésre ösztönözni, és ez senkinek sem jó.

Ha visszatérünk egy picit a szülőkre, akkor azt is érdemes figyelembe venni, hogy nem mindenki tudja megoldani a gyermekfelügyeletet, míg nincs otthon, ennek lehetnek bizalmi, egészségügyi, és még isten tudja miféle okai. Ezt pedig a párnak kell elfogadnia. Vannak részmegoldások, amikor a párnak csupán egyik fele megy el az esküvőre, de ez mind tudjuk, nem az igazi, és talán a párt is kellemetlenül érintheti.

Mindkét oldalnak megvan a maga igaza, de bármelyik oldalon is állunk, és bármelyik oldallal is értünk egyet, igenis el kell fogadnunk, hogy az igazság, és a tökéletes megoldás valahol kettőnk igaza között található. Szerintünk ez egy olyan probléma, amit kommunikációval és kompromisszumokkal lehet csupán feloldani.

Manapság már külön "iparág" alakult ki gyermekek esküvői szórakoztatására. Amennyiben a meghívottak között több kicsi is van, érdemes lehet elgondolkozni egy külön gyereksarok kialakításában. Nem is feltétlenül szükséges ehhez plusz egy szolgáltatóval leszerződni, de mindenképpen érdemes gondolni a gyermekekre, és tájékozódni, mivel lehet őket hosszabb távra lekötni. Ami viszont nagyon fontos, mindig legyen mellettük legalább egy felnőtt, aki tud rájuk felügyelni.

De persze, ha az ismerősi körből csupán egy-két apróságot hoznának el szüleik az esküvőre, megérheti "kijátszani" az unni fogják kártyát, amivel alapesetben a szülők nem tudnak vitába szállni, de mindenképpen szem előtt kell tartani, hogy ez számukra érzelmileg igenis egy pofon lehet, még akkor is, ha jó kapcsolatban vannak a párral. Optimális esetben ilyenkor kezdődik a közös "brainstormingolás", és egy kompromisszumos megoldás születik, akár a gyermekek felügyeletének megoldása, rövidebb ott tartózkodás a meghívottak részéről, esetleg a kritikus események alatt, az utolsó sorban foglalnak helyet, vagy kint várják végig az esemény történéseit, vagy a pár adja be a derekát, és bevállalják a "rizikót", hogy megzavarják a nagy napjukat.

Lényeg, a lényeg, a kommunikáció. Beszéljetek, beszélgessetek, ismerjétek meg egymás gondolatait, és oldjátok meg ezt a kellemetlen helyzetet együtt.

További képekért és ötletekért látogassatok el instagram, vagy pinterest oldalunkra!

A bejegyzés trackback címe:

https://tokeletleneskuvo.blog.hu/api/trackback/id/tr4814007028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása